Manipulació comandes Barcelonamanipulació comandes: La clau en qualsevol magatzem

la manipulació comandes és un apartat fonamental en qualsevol magatzem, sent clau per al transport i la logística de les comandes. de fet, diferents estudis duts a terme per especialistes asseguren que al voltant de l' 65% de les despeses totals de l'magatzem estan directament relacionats amb la preparació de les comandes.

Per aquesta raó les empreses que s'encarreguen de la preparació de comandes, que són la gran majoria de botigues, tant físiques com online, han de tenir en compte una sèrie d'aspectes que són clau per poder optimitzar el seu funcionament i així millorar els seus resultats a el mateix temps que estalvien en despeses.

la manipulació comandes és una necessitat que ha anat creixent amb el pas dels anys i és cada vegada més important donada la gran quantitat de referències que són presents en els catàlegs de la gran majoria de les empreses, així com per la reducció d'estocs i el transport d'enviaments més petits, en gran part tots aquests canvis motivats per l'auge que s'està vivint en el món de el comerç electrònic.

Consideracions sobre la manipulació comandes

La millor manera per poder respondre d'una manera efectiva davant les comandes dels clients és conèixer les necessitats de cada negoci i la manera en què es va a respondre a les mateixes a través del disseny de l'magatzem.

En aquest sentit és molt important que es tracti d'aprofitar a l'màxim l'espai que es trobi disponible dins de l'magatzem, tractant de reduir la inversió de terra que sigui possible i buscant que hi hagi espai suficient perquè tant les persones com la maquinària necessària pugui moure amb facilitat pels passadissos.

Una correcta organització de l'magatzem juga un paper clau de cara a aconseguir una manipulació comandes efectiva i apropiada. En aquest sentit també és important tenir en consideració els diferents tipus de prestatgeria que hi ha, l'elecció dependrà de diferents factors, especialment per les dimensions de l'propi magatzem i el nombre de referències que es manegen. Així mateix cal tenir en compte les unitats d'emmagatzematge (caixes, palets o unitats soltes), la unitat de picking i el nombre de línies i comandes que s'hagin. D'aquesta manera hi ha diferents variables que cal tenir presents de cara a una correcta elecció de la forma d'organització.

En qualsevol magatzem s'ha d'apostar per tractar de racionalitzar l'espai que hagin de recórrer els empleats mentre estan dut a terme els seus treballeu-de manipulació comandes, buscant optimitzar les rutes que han de recórrer els empleats de l'magatzem per anar accedint als diferents productes que poden conformar una comanda, cosa que és clau per estalviar en temps i fer que tot el procés gaudeixi d'una major productivitat, la qual cosa és fonamental per la bona feina de tota empresa.

El més aconsellable en aquest sentit és que el personal de l'magatzem comenci pel lloc que estigui més a prop a la situació de partida dels operaris, evitant que hagin de fer marxa enrere i que sempre s'acabi per la zona més propera a la zona de sortida de la mercaderia. és a dir, s'han de crear rutes per a la recollida dels productes que integren una comanda de manera que l'operari no hagi de tornar a enrere en cap moment, si no pugui seguir un camí prèviament establert i seguit amb el qual poder avançar recollint tots els articles que l'integren.

Per aquest motiu és tan important que hi hagi una correcta organització de l'magatzem, sent molt aconsellable que tot el procés es trobi controlat amb equips informàtics que permetin la creació de rutes en qüestió de segons, el que permetrà poder accedir a totes les ubicacions dels productes d'una manera molt més ràpid.

no obstant això, perquè realment sigui efectiu aquest mètode serà clau que prèviament s'hagi realitzat una bona classificació dels productes i que cada un d'ells es trobi en el lloc que s'ha fixat especialment per a això. L'organització dels diferents grups de productes d'establir en funció de les preferències de cada empresa, i que principalment estaran basades en el nombre de vendes de cadascuna d'elles i la demanda que tenen els productes.

Estalvi de costos

A l'hora de dur a terme la manipulació comandes existeixen diferents aspectes en què es poden estalviar costos, com són la ubicació de la mercaderia al magatzem, la col·locació dels sobrants una vegada que s'ha dut a terme una comanda, el procés de tramitació d'una comanda, el treball de embalat o etiquetatge, el pesatge, el mesurament, etcètera.

Per ser més eficient en tots els processos que formen part de la preparació d'una comanda cal tractar de realitzar un mesurament de el temps que s'empra en cada un d'ells, de manera que així es puguin conèixer aquells aspectes en els quals s'empra més temps de què realment hauria de ser necessari. En moltes ocasions aquesta manca d'optimització en el temps emprat no ve donat per errors que s'estiguin cometent, si no perquè hi ha una manca de recursos que no permeten una gran optimització.

Coneixent les necessitats i les formes en què estalviar temps, i per tant diners, a la manipulació comandes, podràs anar prenent decisions que ajudin a millorar la teva empresa en aquesta àrea que és fonamental perquè els clients puguin rebre les seves comandes en el menor temps possible, sense errors i en les millors condicions. Tot això deriva en una major satisfacció per part dels usuaris.

A l'marge de tot l'anterior, tingues en compte que és molt important que hi hagi una màxima precisió en la preparació de comandes, és a dir, que els operaris de l'magatzem reben sempre una informació precisa sobre els productes, de manera que no es cometin errors a l'hora de triar determinades referències i puguin conèixer en tot moment la configuració dels diferents palets, caixes, packs ... per així no perdre temps ni cometre errors en el procés.

Contactar amb 12ipv Logistics Sl

Sol·licita informació sobre els nostres serveis d' logística a Barcelona i et donarem una oferta personalitzada.

raó social: C. Arquímedes, 8 08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
CIF / NIF: B64617947

Telèfon de contacte: 931123555
e-mail: info@12ipv.es
web: 12ipv.es