Com fer un enviament caixes adequatCom fer un enviament caixes adequat

Partint de la base que una bona experiència de compra d'un client és una cosa fonamental dins de el procés de venda d'una botiga online, té una màxima importància el fer un enviament caixes adequat, la qual cosa implica molt més que el simple fet de fer arribar la comanda a el client en el temps establert.

En moltes ocasions no se li presta massa atenció a aquest aspecte, el que és un clar error, ja que moltes vegades una experiència de compra es veu clarament danyada per errors en el lliurament de la comanda, principalment per que el producte que es troba a l'interior de l'paquet arriba danyat, el que fa que el client, que rep entusiasmat la seva comanda, es trobi amb que allò que ha demanat es troba trencat. En aquest sentit, el que està en mans de l'empresa que comercialitza el producte és el tractar d'optimitzar la manera en la qual protegeix els seus enviaments.

Triar un adequat embalatge de transport

Per aquest motiu és molt important que el enviament caixes es dugui a terme tenint en compte que l'embalatge sigui l'adequat per a cada producte en particular, tenint en compte que no tots els productes tenen les mateixes característiques ni són igual de fràgils, per la qual cosa cal atendre tant a la fragilitat com a la mida, el pes o la forma d'el mateix.

Si vas a fer un enviament caixes és important que tinguis en compte una sèrie de consideracions bàsiques de les quals et parlarem amb detall al llarg d'aquest article. Algunes d'elles són les següents:

  • S'ha de fer ús de cartró corrugat o ondulat que sigui d'una alta qualitat per a les comandes.
  • En el cas que es vagi a enviar una comanda que sigui d'un elevat pes o fràgil cal optar per un cartró corrugat de tipus doble o triple.
  • Amb el clar objectiu que el enviament caixes es realitzi de forma segura i que es minimitzi l'efecte dels cops durant el transport s'ha de triar una mida adequada per a la comanda. Una caixa molt petita es pot trencar amb facilitat i una molt gran pot fer que el producte s'estigui movent de forma constant durant el transport, de manera que fa que sigui molt més probable que s'acabi fent malbé.

Tenint en compte l'anterior és fonamental que escullis una mida per a les caixes en funció de la forma del producte, considerant que si té una forma irregular serà millor que optis per una mida més gran.

Així mateix, és important que evitis l'ús de caixes antigues, ja que aquestes, encara que aparentment es puguin trobar en un bon estat, la realitat és que pot ser que no protegeixin d'una manera eficaç i que hagin perdut gran part del seu rigidesa, amb el risc que això comportarà per als productes que alberga en el seu interior, especialment si aquests són fràgils.

També has de consultar les especificacions de la caixa per saber si és un tipus d'embalatge apropiat per a suportar el pes de l'enviament que realitzaràs.

L'empaquetat de l'enviament

A el fer un enviament caixes carregades de productes, a més de tenir en compte l'elecció de l'embalatge per a no cometre un error a l'hora d'optar per un o altre, hi ha determinades accions que pots dur a terme per protegir el material que es troba en el seu interior d'una manera efectiva.

Per això et recomanem:

  • No deixis que hi hagi espais buits a l'interior de la caixa, ja que d'aquesta manera aconseguiràs que es redueixin les possibilitats que el producte pugui moure dins de la caixa, reduint així també que puguin produir-se danys. En aquest sentit és aconsellable que facis ús d'un material que sigui apropiat per a això, com són el paper, el poliestirè o els coixinets d'aire, entre d'altres.
  • A l'hora de col·locar els diferents productes o elements a l'interior de la caixa és aconsellable que a el menys deixis una distància d'uns 6 centímetres entre el producte i les parets de la caixa, de manera que així puguin estar més protegits en el cas que es produeixin cops durant el seu transport i manipulació.
  • A l'e enviament caixes cal tenir en compte que és important que els productes es trobin protegits amb un material que sigui resistent davant els cops, sobretot si es tracta d'articles que són molt fràgils. En aquest últim cas serà preferible que optis per la separació amb cartró o un altre material que pugui ser adequat per a això.
  • Tingues en compte la cinta adhesiva que escullis per segellar l'embalatge, ja que això afectarà l'estat en què es pugui lliurar la comanda. En aquest aspecte cal tenir en compte tant el tipus de cinta escollida com la forma de col·locació. És aconsellable optar per una cinta adhesiva de PVC o polipropilè, havent d'evitar la de paper ja que es pot desfer amb una gran facilitat. En el cas que a l'interior de la caixa vagi un producte fràgil, indica-ho amb les pertinents etiquetes. Per a la seva segellat has d'utilitzar el "mètode H", que consisteix en l'aplicació d'una tira de cinta a la unió de la caixa i dues tires en les vores, sent el mètode més segur per al transport.
  • Per concloure has de col·locar l'etiqueta amb la informació relativa a la tramesa en la part superior de la caixa. Aquesta ha d'estar posada de manera que estigui sempre perfectament visible perquè l'empresa de transport pugui llegir-lo sense problemes.

Tenint en compte tot l'anterior podràs fer un enviament caixes més adequat. Com has vist tot es basarà en puguis protegir els productes de la manera adequada a través de l'embalatge i els elements extres que puguis utilitzar per a la seva protecció, així com en la correcta elecció de la caixa en funció de les característiques dels elements que es vagin a transportar en el seu interior.

Contactar amb 12ipv Logistics Sl

Sol·licita informació sobre els nostres serveis d' logística a Barcelona i et donarem una oferta personalitzada.

raó social: C. Arquímedes, 8 08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
CIF / NIF: B64617947

Telèfon de contacte: 931123555
e-mail: info@12ipv.es
web: 12ipv.es