Com funciona un magatzem paquetsCom funciona un magatzem paquets

Sovint rebem a la nostra llar paquets de tots els tipus i mides, sobretot després de la proliferació en els últims anys de les botigues i comerços online, que fan que cada vegada siguin més les persones que decideixen apostar per la comoditat de rebre a casa tot tipus de productes que adquireixen a través d'internet. D'aquesta manera cobra una gran importància el fet de disposar d'empreses de paqueteria que s'encarreguin de l'trasllat dels productes. i per tant cal que aquestes comptin amb un magatzem paquets, on es desenvolupa gran part de l'activitat logística d'aquestes empreses.

En els centres logístics de les empreses es duen a terme nombroses accions que són fonamentals perquè pugui funcionar a la perfecció tot el procés relacionat amb el comerç electrònic, existint centres en què es mouen gairebé 100.000 comandes digitals a el dia. Això fa que durant tot el dia es mantingui una gran activitat, amb un constant moviment de camions carregats amb milers de comandes que s'estan realitzant i que han de ser transportats als seus destinataris

1 magatzem paquets modern compta en l'actualitat amb sistemes sofisticats que permeten dur a terme una correcta gestió de tot el procés logístic, amb procediments automatitzats que fan molt més senzilles les tasques dels treballadors i que fan possible que aquests puguin exercir les seves tasques amb la major eficàcia possible, responent així a les necessitats i demandes dels seus clients.

Aquest tipus d'espais dedicats a l'emmagatzematge de paquets són magatzems les dimensions poden variar de manera considerable en funció de l'tipus de centre logístic i magatzem, existint alguns d'ells de milers de metres quadrats. A més de l'propi magatzem, molts d'aquests compten amb una nau de transbordament de mercaderia, on s'introdueixen els paquets als camions per a la seva posterior distribució.

Les naus actuals compten amb diferents cintes transportadores que s'encarreguen de dur a terme la classificació de les comandes i que, a el mateix temps, s'acosten aquests paquets als molls de càrrega, agilitzant així en gran mesura tot el procés logístic i permetent que es pugui gestionar l'enviament de paquets d'una manera molt més ràpida i optimitzada.

La classificació automàtica

en un magatzem paquets real, dotat de les últimes tecnologies, es compta amb un sistema que s'encarrega de dur a terme la classificació automàtica de cada paquet en funció de la destinació de la mateixa, tot i que també han de ser presents els operaris, que són els encarregats de la manipulació dels grans embalums, ja que en aquest tipus de centres logístics es poden trobar paquets de tot tipus de mides i dimensions. Així mateix, en molts d'ells hi ha una zona que està destinada especialment per a l'emmagatzematge de productes frescos.

La logística és una peça fonamental en el comerç electrònic, fent que cada vegada sigui més necessari que un magatzem paquets funcioni de manera eficient davant la creixent demanda dels consumidors de poder gaudir de lliuraments més flexibles i ràpides, així com la possibilitat de poder rebre els seus paquets en altres llocs alternatius al seu domicili, el conèixer en temps l'estat de l'enviament o poder gaudir de facilitat a l'hora de procedir a la devolució de les comandes.

Els temps han aconseguit escurçar de forma notable al llarg dels últims anys, fent que cada vegada passa menys temps des que el client fa una comanda fins que el rep en el seu cas. de fet, hi ha empreses de transport que permeten dur a terme el lliurament en un termini de tot just 12 menys hores.

Això es deu gràcies a l'optimitzat funcionament de cada magatzem paquets per part de les empreses especialitzades en transport, principalment entre les grans companyies, que compten amb grans xarxes logístiques degudament coordinades entre elles per poder realitzar els lliuraments i distribució de paquets d'una manera efectiva. Per això acostumen a comptar amb una o diverses grans naus, ubicades a principals ciutats del territori nacional, i després amb altres de més petites distribuïdes per altres parts del territori espanyol, aconseguint així treballar d'una manera efectiva en la recerca de la distribució més efectiva de paqueteria.

El gran boom que ha suposat en el món el comerç electrònic ha provocat que les empreses hagin hagut d'anar adaptant-se a les necessitats i demandes dels usuaris, optant per comptar en cadascuna de les seves seus o centres amb un magatzem paquets degudament organitzat i dotat de la tecnologia més innovadora per així fer que els processos siguin cada vegada més eficients.

Gràcies a la tecnologia, com la radiofreqüència, s'aconsegueix aconseguir que hi hagi una traçabilitat de cada paquet degudament assegurada des que es produeix la seva descàrrega al magatzem fins que es torna a carregar en el camió que posteriorment porta el paquet al seu destí final.

Així mateix, en tot magatzem paquets hi ha d'haver un centre de control que s'encarregui de monitoritzar l'activitat, amb diferents dispositius de seguretat que vigilin tota la plataforma i les operacions que es duen a terme a l'interior de el centre logístic, la qual cosa és clau per poder determinar les causes que un paquet pugui no arribar a carregar en el camió de transport. D'aquesta forma s'aconsegueix automatitzar el procés i estar a la diana de qualsevol incidència que pugui produir-se en el lliurament d'un producte pugui detectar-se i conèixer-se on ha passat per així poder resoldre el cas amb la major brevetat.

1 magatzem paquets funciona de manera molt precisa i cadascun dels diferents processos que integren el mateix estan curosament estudiats, amb funcions clarament definides i una automatització de processos que resulta clau per aconseguir la major eficiència i que cada empresa de transport pugui respondre en temps i forma, de la manera més precisa i adequada a les demandes de tots els seus clients, que cada vegada són més exigents amb un sector que no deixa de actualitzar-se en la recerca de les millors solucions possibles a totes les demandes dels usuaris.

Contactar amb 12ipv Logistics Sl

Sol·licita informació sobre els nostres serveis d' logística a Barcelona i et donarem una oferta personalitzada.

raó social: C. Arquímedes, 8 08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
CIF / NIF: B64617947

Telèfon de contacte: 931123555
e-mail: info@12ipv.es
web: 12ipv.es