Enviament de missatgeria Comerç ElectrònicL'enviament de missatgeria ideal per a Comerç Electrònic

Independentment que tinguis una botiga de comerç electrònic de petita grandària com si es tracta d'una botiga amb un elevat flux de vendes és fonamental triar un servei de enviament missatgeria que sigui apropiat i que pugui respondre de la manera apropiada a el bon funcionament de l'e-commerce.

Si encara no has començat la teva aventura en el comerç electrònic però tens intenció de fer-ho has de saber que és tan important triar un bon servei de missatgeria com disposar de professionals apropiats al teu costat per a la preparació de les comandes o per a la bona marxa de l'empresa.

Serveis necessaris per a l'enviament missatgeria en eCommerce

Per aconseguir la major eficient en la venda de el comerç electrònic i fer que els clients es puguin trobar sempre satisfets, has de prestar una especial atenció als següents aspectes:

  • Empresa d'enviament missatgeria: Has de ser capaç de calcular els costos de l'enviament en funció de les diferents característiques de l'paquet a enviar, com ara les seves dimensions, el seu pes, la fragilitat de l'paquet ..., havent d'optar per una companyia per dur a terme els enviaments i lliuraments a través d'una corresponent xarxa de vehicles o missatgers.
  • Eines de programari: Gràcies a elles es pot dur a terme el processament de les comandes, a més de l'enviament de correus electrònics de confirmació, la creació d'etiquetes o per a l'enviament de notificacions als clients relatives a l'enviament de la seva comanda d'una manera automàtica.
  • gestió externa: Pots optar per una empresa que compti amb un magatzem o nau que, en el teu nom, s'encarregui de gestionar els enviaments, així com les devolucions que es puguin produir en una comanda i la comunicació amb el client. no obstant això, també pots disposar del teu propi magatzem i equip.
  • Punts de recollida: És aconsellable que aconsegueixis arribar a acords amb botigues i establiments que puguin actuar com a punts de recollida, una cosa molt aconsellable si tens una botiga que és tan Sol en línia i que no tens botigues físiques. D'aquesta manera pots estalviar costos en el enviament missatgeria.

Com hauria de triar el enviament de missatgeria?

Entre els factors a valorar a l'hora de contractar una empresa per al enviament missatgeria cal tenir en compte els següents:

El Pes del producte

En moltes agències el preu de l' enviament missatgeria depèn de forma directa de les dimensions de l'paquet i del seu pes. D'aquesta manera si acostumes a enviar productes que tenen una mica pes podràs trobar serveis que ofereixin tarifes planes per al comerç electrònic, poden recórrer a servei de missatgeria nacional, encara que si optes per la venda de productes que tenen un major pes sempre serà preferible optar per un proveïdor privat.

En aquest sentit també heu de tenir un especial atenció pel que fa a l'assegurança dels enviaments. En algunes companyies de enviament missatgeria s'inclou per defecte una assegurança sobre els productes i mercaderies que s'envien amb elles, mentre que en altres companyies cal contractar aquest servei i pagar-ho per separat.

Has de valorar si necessites d'aquesta assegurança per a la teva empresa o no, encara que en el cas que t'encarreguis de la venda de productes delicats o d'un alt valor sempre serà preferible optar per ell per poder assegura't que els productes arribaran en les millors condicions possibles als teus clients i que, en el cas que ocorregués qualsevol accident o problema, la mercaderia estarà degudament protegida.

Càlcul de les despeses d'enviament

El càlcul de les despeses de enviament missatgeria vénen determinats per diferents criteris, que són els que generalment faran que el cost de l'enviament d'un paquet sigui més o menys.

En aquest sentit els criteris més freqüents perquè una empresa et pugui indicar el preu de l'enviament basant-se la mida de l'paquet, el pes de l'paquet, el país d'origen, el país de destinació i l'assegurança, si està inclòs. Així mateix, en alguns casos, encara que no és l'habitual, també es cobra per facilitar el nombre de seguiment.

En base a tots aquests criteris es pot conèixer l'import corresponent a les despeses d'enviament.

En el cas dels enviaments internacionals és important que sàpigues que hauràs d'adjuntar una sèrie de documents específics, principalment si vas a realitzar l'enviament fora de la Unió Europea. En aquest cas hauràs d'informar degudament de la normativa a l'respecte a cada país.

Empaquetat o Packing

Per triar el enviament missatgeria més apropiat principalment hauràs atendre els costos que té el mateix enviament d'un lloc a un altre així com les diferents cobertures o assegurances que aquestes companyies et puguin oferir, si bé hi ha altres aspectes que també són importants perquè puguis enviar les teves paquets d'una manera segura, com és el cas de l'empaquetat, un aspecte en el qual has de reparar en gran mesura per no paga de més a l'hora de dur a terme els teus enviaments de paquets.

És important que tractis d'ajustar l'embalatge i paquets a el tipus de producte que vas a enviar, sobretot per que afecta el pes i les dimensions de l'enviament i per tant, estaràs pagant diners de més si optes per triar una caixa massa gran per a un producte.

Per tant, tracta sempre de buscar un paquet que sigui idoni per a les dimensions de la mercaderia que vas a transportar, sent a més molt recomanable que optis per un paquet que es trobi fabricat en material que sigui reciclat i reciclable, a més de que sigui senzill d'obrir per al consumidor final, alguna cosa que et agrairà el teu client.

A més has de saber que tens la possibilitat d'optar per dissenys exclusius en els quals aparegui el logotip de la botiga de comerç electrònic o qualsevol altre detall que doni originalitat al teu caixa i la faci diferenciar-se de la teva competència, cosa que podrà tenir un impacte positiu sobre els teus clients, el que més et suposarà un avantatge en termes de màrqueting i promoció, alguna cosa també important de valorar.

Contactar amb 12ipv Logistics Sl

Sol·licita informació sobre els nostres serveis d' logística a Barcelona i et donarem una oferta personalitzada.

raó social: C. Arquímedes, 8 08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
CIF / NIF: B64617947

Telèfon de contacte: 931123555
e-mail: info@12ipv.es
web: 12ipv.es